Een ongeluk zit in een klein hoekje
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Deze uitdrukking is echt zó waar. Een ongeluk gebeurt meestal waar en wanneer je het niet verwacht. Het kan gaan om een klein ongelukje of een iets ernstigere situatie. Je hebt je er meestal niet op ingesteld en bent daarom onvoorbereid voor dit soort situaties. Gelukkig kan je je wel degelijk voorbereiden op sommige situaties. In deze blog zal ik drie tips geven waardoor je beter voorbereid bent op ongelukken. En waardoor je beter er mee om kunt gaan als er een ongeluk(je) gebeurt. Lees snel verder wat mijn tips hierover zijn.
Een klein ongelukje
Kleine ongelukjes gebeuren, althans bij mij, heel vaak. Misschien ben ik wel iets onhandiger dan de gemiddelde mens, maar niemand zal zeggen dat hij/zij nooit een ongelukje heeft. Wel tig keer per jaar snij ik per ongeluk in mijn vinger of gooi ik een glas om. Zulke ongelukjes zijn geen ramp, maar het is fijn als je een beetje voorbereid bent op dit soort dingen. En zeker met kinderen! Kinderen hebben nog vaker ongelukjes door het spelen en stoeien. Ze zien gewoonweg nog geen gevaren hierin. Om op deze kleine ongelukjes voorbereid te zijn kun je zorgen dat je in elke tas een soort mini EHBO-kitje hebt. Met pleisters, een ontsmettingsspulletje en pijnstillers.
Iets ernstiger
Op een iets ernstiger ongeluk, bijvoorbeeld een kleine botsing met de auto, kan je veel minder goed voorbereid zijn. Natuurlijk is het belangrijk dat je te allen tijde je rijbewijs en schadeformulieren in je auto hebt liggen, maar echt zoiets zien aankomen kan niet. Zorg in ieder geval dat je in dit soort gevallen niet in paniek raakt. Probeer rustig te analyseren wat er precies aan de hand is of gebeurd is. Zo kun je rustig handelen en goed handelen. En geef vooral niet jezelf de schuld. Want een ongeluk heet niet voor niets een ongeluk! Het woordenboek zegt niet voor niets “het ongeluk zelfst.naamw. ongeluk|ken (meerv.) 1) onverwachte en onaangename gebeurtenis”.
Zoek de juiste hulp
Tot slot is het belangrijk om de juiste hulp te zoeken als je een ongeluk hebt gehad. Zo is het bijvoorbeeld heel fijn om een letselschade specialist in te huren om te helpen met de kosten die je door het ongeluk hebt gemaakt. En als je nog last hebt van nare dromen of gedachten is het belangrijk dat je naar een psycholoog gaat of met iemand anders gaat praten. Door dit soort hulp is een ongeluk(je) veel sneller helemaal vergeten. Of nouja, misschien niet vergeten, maar de situatie is in ieder geval weer hersteld en je kunt weer door. Zeker niet onbelangrijk dus!
No Comments